Index Vakbarát Hírportál

A Boston Dynamics robotjai közül eddig Handle a legjobb fej

2017. február 1., szerda 17:31

Egy konferencián Marc Raibert, a Boston Dynamics robotgyártó cég alapítója bemutatta az első, kerekeken guruló konstrukciójukat.

Az eseményről egy nyolcperces kamerás videó is kikerült a Youtube-ra. A történet 3:45-től lesz érdekes, amikor a kivetítőn először mutatják a Handle nevű kerekes robotot.

Hogy az mit művel! Tornagyakorlatokat végez, a saját tengelye körül forog, mint egy balett-táncos, és ahogy egyensúlyoz, annak párja nincs. Az egész videót érdemes végignézni, főleg, hogy Handle bemutatása után felballag a színpadra SpotMini, a 25 kilós robotkutya, ami még a sört is kihozza

A Google 2013-ban vásárolta föl a Boston Dynamics-t, de a robotgyártó cég máig nem állt elő piacra dobható termékkel. Tavalyi pletykák szerint a Google már a Boston Dynamics eladását fontolgatja, mert – azon túl, hogy pénzt sem hoz – ez a sok túlképzett Terminátor nem vet túl jó fényt a Google-re. Sokaknak nem egyértelmű, hogy a ők csak a Boston Dynamics anyavállalata, de nem ők gyártják ezeket az ijesztő robotokat.

Rovatok