Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb bajban a balhés Tesla-kihívó

2017. február 3., péntek 11:27

A korábban bejelentett hét modell helyett mégis inkább csak kettőt fog gyártani a Faraday Future nevű elektromosautó-gyártó, és a tervezett gyáruk is majdnem ötöde lesz csak az eredeti elképzelésnek – írja az Engadget.

A Faraday Future már a színre lépésekor a Tesla nagy kihívójának állította be saját magát, de egyelőre az idei CES-en bemutatott FF91 az egyetlen működő modelljük, és ez se aratott osztatlan sikert, ráadásul 2018 előtt biztos nem kerül piacra. Közben a cég fölött már hónapok óta gyülekeznek a sötét felhők, volt munkatársak beszámolói szerint el vannak maradva a munkával, elfogyott a pénzük, otthagyják őket a beszállítók, és egy fura kínai tulajdonosi összefonódás is bonyolítja a helyzetüket.

A nevadai gigagyárat Las Vegas közelében építenék, de eredetileg tavaly őszre tervezték, ehhez képest a januári bemutató idején még el se kezdődtek a munkálatok, csak látványterveket mutogattak a komplexumról. A cég alelnöke ennek ellenére még a CES-en is magabiztosan beszélt az építkezésről, de ezek szerint valóban gondok vannak a projekttel.

Rovatok