Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg az Apple új főhadiszállását!

2017. február 3., péntek 17:01

Épül-szépül az Apple új, ufószerű főhadiszállása, az 5 milliárd dolláros, vagyis 1,44 ezer milliárd forintos Campus 2. Az építkezésről új drónvideó készült, amelyen látszik, hogy az épületek már egész jól állnak, a napelemek is 70 százalékban a helyükre kerültek, sőt a munkások már használják is a garázsokat, de a tereprendezés, faültetés és hasonlók még javában folynak.

Tavaly Tim Cook Apple-vezér cégen belül már arról beszélt, hogy az első munkatársak már idén január végéig beköltözhetnek, de úgy tűnik, csúszik a projekt, és csak a következő negyedévben fejezik be a munkálatokat – írja a Business Insider.

A Campus 2 szintén a kaliforniai Cupertinóban épül, mindössze egy mérföldre az eredeti központtól. Még maga Steve Jobs vágott bele a projektbe 2006-ban, de végül csak 2013-ban indult az építkezés. Lesz benne többek között földalatti előadóterem a világ legnagyobb szénszálas tetőjével, mindent beborító napelemdzsungel, 10 ezer négyzetméteres fitneszközponttal az elgémberedett Apple-dolgozóknak, meg egy 20 ezer férőhelyes óriásparkoló.

Rovatok