Index Vakbarát Hírportál

Tim Cook szerint a kiterjesztett valóság a következő nagy dobás

2017. február 13., hétfő 09:11

Nem titok, hogy az Apple titkolózós vállalati kultúrája nem engedi még a legfelsőbb vezetőknek sem, hogy leendő termékeikről nyilatkozhatnak. Tim Cook vezérigazgató azonban megtalálta a módját, hogyan tudjon elhinteni némi információt arról, min dolgoznak épp a cég mérnökei.

Korábban arról beszélt interjúkban, mennyire érdekli az Apple-t a tévés piac, most pedig a kiterjesztett valóságról (augmented reality, AR) lelkendezett egy sort. Azt mondta az Independentnek, hogy az AR legalább annyira forradalmi, alapvető változás lesz, mint az okostelefon volt.

"Óriási ötletnek tartom, mint az okostelefont. Az okostelefon mindenkié, nem úgy gondolunk az iPhone-ra, hogy egy bizonyos csoporté, országé vagy piacé, mindenkié. Az AR is ilyen óriási. Azért vagyok izgatott, mert olyan dolgokra képes, amely sokak életét teheti jobbá. És emellett szórakoztat is."

Tim Cook alapvetően technológiának tekinti a kiterjesztett valóságot, nem kész terméknek. Olyan ez, mint a szilícium, amit az iPhone chipjeiben használnak. Még szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a kiterjesztett valóságot sokkal többre tartja, mint a virtuális valóságot, mert előbbiben az emberek is jelen vannak, a valódi világ lépkapcsolatba a technológiával.

Az Apple vezérigazgatójának a hasonló elszólásai nem véletlenek. Azt jelzik a befektetőknek, rajongóknak, hogy a cég dolgozik a következő nagy dobáson,nem ülnek a babérjaikon. Azt a cég állásajánlataiból már lehet tudni, hogy százakat keres, akik AR és VR területeken járatosak.

Rovatok