Index Vakbarát Hírportál

Tömeges leépítésre készül a Telenor

2017. február 20., hétfő 11:35

Csaknem minden tizedik dolgozójától megválik a Telenor Magyarországon – írja a Portfolio.hu. A leépítés nem érinti az üzletek és ügyfélszolgálatok, illetve a lakossági és vállalati ügyfelekkel közvetlenül foglalkozó munkatársakat. A támogató területeken (pénzügy, marketing, IT) dolgozók közül többeket elbocsátanak.

A leépítés tényét a Telenor is megerősítette.

A Portfolio úgy értesült, hogy a vállalat 100-120 főt bocsáthat el. Mivel a legutóbbi ismert alkalmazotti létszám 1059 fő volt, a leépítés a dolgozók 9,4-11,3 százalékát érintheti. A Telenor bejelentette, hogy támogatják a dolgozók önkéntes távozását, részmunkaidőre való áttételét, illetve az elhelyezkedésüket, és hogy a jogszabályi kötelezettségeken túlmenően fogják anyagilag kompenzálni a távozókat.

A cég dolgozóit március 14-én tájékoztatják arról, hogy kiket érint a leépítés.

A hivatalos közlemény szerint a leépítésre a hatékonyabb munkaszervezéshez volt szükség, de a Portfolio cikke megemlíti, hogy az új menedzsment nem elégedett a Telenor teljesítményével: szinte már nem is a piacvezető Magyar Telekommal, hanem a Vodafone-nal kell versenyezniük a nagyobb piaci részesedésért.

Rovatok