Index Vakbarát Hírportál

Magyar appfejlesztők a világsiker küszöbén

2017. február 23., csütörtök 21:27

Idén először egy magyar csapat, a Bitrise is bekerült a startupvilág élvonalát képviselő Y Combinator három hónapos inkubációs programjába, ami azzal ér majd véget, hogy a résztvevők a Szilícium-völgy legkomolyabb befektetőinek mutatják meg a termékeiket, szolgáltatásaikat, hátha sikerül tőlük jó sok tőkét szerezni.

Maga a Y Combinator arról híres, hogy a befektetéseiből mostanáig tíz olyan cég jött létre, amelyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. Ilyen például a Dropbox, az Airbnb vagy a Reddit, és ez adja az inkubációs program presztízsét. Összesen több mint ezerötszáz cégbe fektettek be, ezek összértéke meghaladja a 80 milliárd dollárt.

A Bitrise neve eddig sem volt ismeretlen a Szilícium-völgy környékén, a budapesti csapatnak ugyanis már partnere többek közt a Foursquare és a Product Hunt. Olyan szoftverük van, amely megkönnyíti a mobilappok fejlesztését, a partnereik időt és pénzt takaríthatnak meg az általuk nyújtott automatizálási lehetőségekkel. Első indulótőkéjüket a Mosaik startup központot is támogató Fiedler Capital befektetőcégtől kapták.

Most a Bitrise a hazai mérnöki csapat bővítésére készül, és keményen dolgoznak, hogy a március 20-21-én esedékes Demo Day rendezvényen jól szerepeljenek a befektetők előtt.  

Rovatok