Index Vakbarát Hírportál

A Mozilla megvette a Pocket olvasóappot

2017. február 28., kedd 11:44

A Firefox böngészőt is kiadó Mozilla megvette a Pocket nevű népszerű olvasóappot – jelentette be a blogján a cég.

A Pocket három dologra jó:

Az elmentett tartalmak aztán később, ha épp több időnk van rájuk, újra elővehetők, hogy ne akkor vonják el a figyelmünket, amikor más dolgunk van. A Pocketot ezért be is választották abba a felhasználóbarát szoftvereket gyűjtő kezdeményezésbe, amelyről a direkt addiktívan tervezett digitális szolgáltatások kapcsán írtunk :

A Mozilla szerint a fő küldetésük, hogy "az internet egészséges maradjon", amiben ez az üzlet az első stratégiai lépésük. Ezért fontos nekik a Pocket új tartalmakat felfedező funkciója, mert az segít nyitott helyként megőrizni a netet, ahol mindenféle minőségi tartalomba bele lehet botlani, nem csak olyasmibe, amit mondjuk a Facebook feldobál a preferenciáink alapján. Persze az se jöhet nekik rosszul, hogy a Pocket mobilappjai nagyon népszerűek, ami segíthet a Mozillának megvetni a lábát a mobilos piacon, ami eddig kevéssé sikerült nekik.

A két cég már eddig is szorosan együttműködött, a Mozilla tavaly be is építette a Firefoxba az addig csak kiterjesztésként elérhető Pocketot. A Pocket azt ígéri, a lényeg marad a régiben, a szolgáltatás zavartalanul üzemel tovább, és a csapat se olvad be a Mozillába.

Rovatok