Index Vakbarát Hírportál

50 millióan fizetnek a Spotify-ért

2017. március 3., péntek 23:27

A Spotify a zenestreamelő szolgáltatások közül elsőként érte az 50 millió fizetős felhasználót - írja a BBC.

A Spotify kevesebb mint hat hónap alatt 10 millió új felhasználót szerzett, így még mindig piacvezető az Apple Musicot megelőzve. Ennek ellenére ugyanakkor a piacon éles a verseny, ugyanis olyan pénzzel kitömött techcégek akarják megszorongatni a svéd céget, mint például a Google vagy az Amazon. A cégnek ráadásul nemsokára több nagy lemezkiadóval is szerződést kell hosszabbítania, és azon is sok múlhat, hogy milyen feltételeket tudnak majd letárgyalni.

Az Apple Musicnak 18 hónappal az indulása után jelenleg 20 millió felhasználója van, a piacon az élbolytól lemaradva az Apple-t és a Spotify-t a Deezer és az Amazon Music követik, bár utóbbi gyorsan bővül. A piacon egyelőre még nincs profitábilis cég, és a Spotify legnagyobb gondja pont az lehet, hogy az Apple Musicnak és az Amazon streaminges részének nem is kell profitot termelnie.

A Spotify igazgatótanácsának egyik tagja decemberben arról beszélt, hogy idén már profitábilis lehet a vállalkozás. A hasonló méretű és sikerű startupokat általában még a növekedés korai szakaszában beszippantja a Szilícium-völgy vagy Kína, de korábban azt mondták, hogy nem tervezik eladni a céget. Bár a Spotify növekedése kicsit lelassult, a cégvezetők szerint a növekedés jelenlegi szakaszában már sokkal nehezebb fenntartani a korábbi tempót, de képesek lesznek még nőni, és megtartani a piacvezetői pozíciót.

Rovatok