Index Vakbarát Hírportál

Megduplázta a csatolmányméretet a Gmail

2017. március 3., péntek 10:36

A Gmail duplájára emelte a csatolt fájlok méretkorlátját a bejövő leveleknél – írja az Android Police.

Eddig kifelé és befelé is maximum 25 megabájtnyi csatolmány mozoghatott egy-egy gmailes levélben. Mostantól már 50 megabájtos csatolt fájlokat is lehet fogadni. A változtatás a küldött üzeneteket nem érinti, azokban marad a 25 megabájtos korlát. Ahogy az sem változik, hogy a méretkorlátok nem egy-egy fájlra, hanem emailenként értendők, vagyis az egy levélhez csatolt fájlok összmérete kell, hogy beférjen a limitbe.

Ugyanakkor a Gmail továbbra is annak örülne jobban, ha nagyobb fájlok megosztására inkább a Google Drive-ot használnák a felhasználók, mert az email nem arra lett kitalálva, hogy óriásküldeményekkel bombázzuk egymás igen korlátozott tárhelyét.

A Drive-on kívül persze végeláthatatlan sorban állnak a további fájlmegosztó szolgáltatások, amelyek közül válogatni lehet, és érdemes észben tartani, hogy az emailezést gördülékenyebbé teszi, ha Drive-ból osztunk meg valamit (tehát maga a fájl helyett csak a link kerül a levélbe), attól még a Drive-ban tárolt fájlok ugyanabba a korlátozott tárhelybe számítanak bele, ahová a gmailes leveink is.

Rovatok