Index Vakbarát Hírportál

Okoskabátot fejleszt a Levi's és a Google

2017. március 13., hétfő 09:00

Lassan már minden okos lesz körülöttünk, nem csak a lakásunkban, de ruháinkkal is beszélgethetünk a nem is olyan távoli jövőben. Ennek első lépéseként a Google a és a legendás farmergyártó, a Levi's lép szövetségre és okosdzsekit fejlesztenek.

Annyira nem csak elméletben létezik a projekt, hogy a tervek szerint már ősszel piacra dobnák a kabátot nagyjából 350 dollárért, ami mai árfolyamon kicsivel több mint százezer forintot jelent. De mitől okos egy kabát?

Interaktív lesz, a hordozható technikai eszközök sorozatába illik, csak nem egy kiegészítő kütyü, mondjuk okosóra, hanem egy ruha. Mint a hordozható eszközök, ez is a telefonhoz kapcsolódna, onnan venné az információkat.

Segítene a navigálásban, emlékeztetne arra, hogy most kell balra fordulni a következő utcasarkon, mérné a megtett távolságot és híváskor rezegne az ujja. Teljesen hagyományos anyagból varrnák a kabátot, de adnának hozzá egy kiegészítőt, amellyel okossá tehető. Gondoltak tehát arra, hogy mosható legyen a dzseki, ehhez ugye csak le kell venni a kiegészítő kütyüket róla.

A dzsekit eredetileg mostanában dobták volna piacra, de csúszni fognak, Arról nem tudni, mi lehet a késlekedés oka. Az új céldátum most 2017 ősze és ezúttal az árat is közzétette a két cég.

Rovatok