Index Vakbarát Hírportál

6,7 milliárd forintot kap a Yahoo-vezér, ha kirúgják

2017. március 14., kedd 13:56

Az internet egyik őskövülete, a kétezres évek elején sokkal szebb napokat is megélt Yahoo hamarosan a  távközlési óriás Verizon birtokába kerül, és a vezérigazgatója, Marissa Mayer, igen csinos végkielégítést kap, ha az ügylet lezárása után egy éven belül kirúgják, vagy jó indokkal távozik - írja a Variety.

Mayer 2012-ben vette át a Yahoo irányítását, de a webes céget nem tudta újra lendületbe hozni, ezért a befektetők és a tulajdonosok inkább megszabadultak a vállalattól. A cég végül 4,48 milliárd dollárért lesz a Verizoné - a vevő igencsak lealkudta az árat, miután kiderült, hogy 2013-ban és 2014-ben több százmillió felhasználó adata szivárgott ki. 

A Yahoo vezetését elveszik Mayertől,  az igazgatótanácsból is kiteszik, de egy ideig még a Verizonnál marad. A 23 millió dolláros - nagyjából 6,7 milliárd forint - végkielégítés egyébként sokkal kevesebb, mint amennyivel tavaly májusban számoltak - akkor még 55 millióra saccolták, ami neki járt volna a vállalat eladása esetén. Mayer a 2016-os bónuszának is búcsút mondhatott, hiszen az irányítása alatt történt meg a két hatalmas adatkiszivárgási eset.

Persze az igazgatónőnek csöppet sem kell bánkódnia, mert most körülbelül 76,8 millió dollárnyi részvény és részvényopció van a birtokában.

Rovatok