Index Vakbarát Hírportál

Heti egy fizetős appot ingyen ad a Google Play

2017. március 27., hétfő 11:15

Az Apple, az Amazon jó ideje már, hogy bevezette a fizetős appok korlátozott ideig tartó ingyenessé tételét, amivel régebbi, de klasszikus és jó minőségű appoknak (és fejlesztőiknek) csapnak hírverést, új felhasználókat bevonzva, vagy esetleg a folytatást reklámozva ezzel. A jelek szerint a Google Play is ezzel kísérletezik most, bár egyelőre úgy tűnik, hogy csak az Egyesült Államokban és Nagy Britanniában kényeztetik ezzel a felhasználókat, a világ perifériáján élőknek – így nekünk is – némileg nehezebb élni a felkínált lehetőséggel.

Elvileg, a nyugatról érkező híradások szerint legalábbis, a Google Play mobiles alkalmazásában az “Apps & Games” fül alatt kellene látszódjon a “Free App of the Week” szekció. Ebben jelenleg a Cartoon Network “Card Wars – Journey Time” című, csaknem háromdolláros játéka érhető el ingyenesen egy rövid ideig.

A helyzet az, hogy Magyarországról (és ahogy a Redditen folyó társalgásból kiderül: sok más országból) nézve nem jelenik meg a kérdéses “Free App of the Week” rovat, így onnan közvetlenül nem érhető el az akciós app. Asztali gépen a https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_free_app_of_the_week URL-en futna a dolog, de itthonról felkeresve a címet a lehangoló “We're sorry, the requested URL was not found on this server” hibaüzenet jön csak be.

Azonban, ha a “google play free app of the week” Google keresésben az első találat tárolt változatát nézzük, ott már megjelenik az akciós app, és ráklikkelve telepíthető is, az eredeti 1099 Ft-os ár helyett ingyen.

Mindebből nehéz messzemenő következtetést levonni, az is lehet, hogy hamarosan mindenütt bevezetik az új szolgáltatást, és nem kell majd ilyen nyakatekert módon szert tenni az aktuális akcióban szereplő appra.

Rovatok