Index Vakbarát Hírportál

Tízmillió önkéntes bugvadásza van a Microsoftnak

2017. március 28., kedd 15:56

A Microsoft 2014 októberében adta ki a Windows 10 operációs rendszerének első publikus verzióját (Windows 10 Technical Preview), és vele párhuzamosan elindították a Windows Insider névre keresztelt tesztprogramot, amibe bárki jelentkezhetett tesztelőnek. 2014 decemberére már másfél millióan voltak a Windows 10 tesztelői, és a ZDNet cikke szerint azóta sem hagyott alább az érdeklődés: mostanra egészen masszív, tízmilliós tábora lett a cég bennfentes programjának.

A Microsoft szerint ezek az önkéntes tesztelők olyan rajongói a cégnek, akik elismerik, de egyben kritizálják is az új fejlesztéseket, ezzel nagyban segítve a redmondi mérnökök munkáját. Ők egyébként épp arra készülnek, hogy áprilisban a 10-es operációs rendszerre új update-et adjanak ki kezük közül (ez lesz a Windows 10 Creators Update).

Yusuf Mehdi, a Microsoft egyik alelnöke azt hangsúlyozza, hogy a tesztelők többsége Windows rajongó, akik napi szinten használják és tesztelik az új fejlesztéseket. Visszajelzéseik általában gyorsak és viharosak, elvárásaik pedig könyörtelenek, ami elég inspirálóan hat a microsoftos fejlesztőcsapatra. Mehdi szerint ami ennél is fontosabb, hogy sikerült olyan közösséget építeni, ami napjainkban igen értékes minden cégnek, ami jó kapcsolatot szeretne ápolni a felhasználókkal.

Mindez pedig annak fényében figyelemreméltó igazán, hogy a Windows 7-ről Windows 10-ra váltás, finoman szólva, nem ment igazán zökkenőmentesen, rengeteg felhasználót borított ki az automatikus oprendszercsere.

Rovatok