Index Vakbarát Hírportál

Megugrott a webkeresés a CEU-ra

2017. április 5., szerda 12:14

Teljesen nyilvánvaló, hogy a CEU-t hátrányos helyzetbe hozó törvénymódosítás az elmúlt napokban ráirányította a figyelmet az egyetemre, és ez a webes keresési trendeket kimutató Google Trends oldalon is nagyon jól látható

Mint látszik az ábrán, a CEU-ra eleve több a keresés, mint a többi nagy egyetemre, de így is látványos tüskét produkáltak az elmúlt napok eseményei.
Frissítés: a fenti mondat téves, nem vettük észre, hogy a globális adatot eltorzította a portugál nyelven széles körben keresett "ceu", aminek nincs köze az egyetemhez. A valóság az, hogy a CEU kulcsszóra kevesebben keresnek, mint a többi egyetem rövidített nevére. Az ugrás viszont így is látványos. Elnézést kérünk! 

A Google Trends oldalon az érdeklődés csúcsát jelölik 100-zal, tehát amit ott látunk, az nem 100 kattintást és/vagy keresést jelent. Ez alapján az átlagos hétköznapokon az érdeklődés a mostani csúcs alig 1-4 százaléka. A Google Trends oldalon interaktív grafikonok vannak, ide kattintva még több részlet kiderül a keresésekről.

Rovatok