Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a McAfee

2017. április 6., csütörtök 09:07

Az Intel Security termékek mostantól McAfee néven, önálló cégben fejlesztve jelennek meg – írja az IT Café. A híres vírusirtómárka ezzel hat év után ismét a piacra kerül.

Az Intel 2011-ben vásárolta fel a McAfee-t, majd pár évvel később el is engedte a jól bejáratott márkát. A védelmi szoftvertermékeket ezután Intel Security név alatt dobták piacra. Az elmúlt években kiderült, hogy ez nem volt a legjobb ötletük, így most újraélesztik a márkát.

Az Intel Security mostantól McAfee néven működik tovább. Önálló üzletmenetük lesz, de az Inteltől továbbra is érkeznek befektetések. Tavaly a chipgyártó bejelentette, a TPG befektetési társaságnak adja el a biztonsági vállalat jelentős tulajdoni hányadát, de 49 százalékos részesedést megtartanak a cégből. Az új vezérigazgató az alelnök és ügyvezető igazgató Chris Young lesz.

A várakozások szerint az új felállás jobb piaci fókuszt, új működési és technológiai befektetéseket hoz majd, illetve nagyobb teret biztosít a kiberbiztonsági piacon a növekedésre.

Rovatok