Index Vakbarát Hírportál

Autózást utánzó bölcsőt csinált a Ford

2017. április 8., szombat 16:16

Kocsikázni jó, de nem csak a felnőttek, hanem a csecsemők is odáig vannak tőle. Olyannyira, hogy sokuk a legkönnyebben és leggyorsabban egy járó autóban tudnak elaludni. A Ford ezért egy olyan bölcsőt tervezett, ami remekül utánozza az autózást, írja a CNN.

Sok gyerekre nyugtató hatással van az autózás: a gurulással járó vibráció, a motorzaj olyan érzetet kelt a babákban a szakértők szerint, mintha az anyaméhben lennének. A Ford bölcsője (ami egyébként úgy néz ki, mint egy hétköznapi bölcső egy hatalmas Ford logóval) ezt a reakciót váltja ki.

A Max Motor Dreams névre keresztelt szerkezet egy hangszórón keresztül motorzajt játszik le, a bölcső alapja pedig egyik oldalról a másikra hintázik, így imitálva a kocsi mozgását. A még élethűbb érzés miatt a bölcső felső peremére LED-lámpákat szereltek, amik az utcai lámpákat szimulálják. Ezeken kívül pedig azt is be lehet állítani, hogy egy menet mennyi ideig tartson.

Drága mulatság

A Max Motor Dreams a nyilvánosság számára még nem elérhető, így az áráról sem tudni semmit. Ugyanakkor nagyon hasonlít a híres formatervező Yves Behar, a gyermekgyógyász Dr. Harvey Karp és az MIT mérnökei által készített Snoo okosbölcsőhöz, ami szintén rezgéssel és fehér zajjal nyugtatja a babákat. Egy ilyen pedig 1600 dollár, azaz nagyjából 450 ezer forint.

Rovatok