Index Vakbarát Hírportál

E nélkül az app nélkül el ne induljon gyíklesre!

2017. április 13., csütörtök 11:09

Androidra és iOS-re is ingyen letölthető egy új app, amely segít azonosítani a Magyarországon előforduló összes hüllő- és kétéltűfajt.

Az appot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fejlesztette a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesülettel közösen, amiből már látszik, hogy elsősorban a felfedezésre induló gyerekeket célozzák vele. Az MME a honlapján azt írja, az app mind a 17 kétéltű- és 18 hüllőfajt azonosítja, és a részletes fajleírások mellett 41 színes illusztrációt, illetve 12 békahangot is tartalmaz.

Igazán menő az lenne, ha egy gyors fotó alapján be tudná lőni az app, milyen állatot találtunk. Bár ezt azért nem tudja, de akár már egy jellemző alapján rá lehet benne keresni a lehetséges fajokra, majd alak, szín és élőhely alapján tovább lehet szűkíteni a kört. Bekerült egy játék is, amivel a fajokról szerzett tudást lehet tesztelni.

Az appot Androidra innen, iOS-re meg innen töltheti le, de csak mobilon működik, tableten nem. Tavaly egyébként kiadtak egy hasonló madárhatározót is, azt itt és itt találják.

Rovatok