Index Vakbarát Hírportál

Most megtaníthatja Áder Jánost mosolyogni

2017. április 27., csütörtök 14:19

A FaceApp nevű, egyre népszerűbb  képszerkesztő alkalmazásról a napokban azért írtunk, mert rasszizmussal vádolták meg, amiért a szépítő szűrője kivilágosította a feketék bőrét. De ha már így szóba került, érdemes rendesen kipróbálni, mi másra képes, mert amúgy egészen vicces dolgokra.

Az app lényege, hogy mesterséges intelligenciát használ a képszerkesztéshez, neurális hálózatra épülő szűrőkkel tuningolja fel a szelfiket. Magyarul beletöltünk egy arcképet, rábökünk az egyik effektre, és a gép kiköpi a végeredményt. Lehet vele öregíteni, fiatalítani, utólagos mosolyt csalni a komoly képekre, na meg nemet váltani is, hogy a Soros-egyetem genderszakos katonáinak is legyen mivel játszani.

Az alábbi képeknél a jobb szélen, középen található fogantyút húzza balra, hogy megnézze a végeredményt!

A legegyszerűbb a mosoly, és itt rögtön adja is magát a mindig szigorú tekintetű Áder János. Nézzük, mire megy vele az algoritmus:

Bármennyire is tiltakozik ellene, a momentumos Fekete-Győr András sokszor megkapja, hogy olyan, mint a fiatal Orbán. Na de vajon öregen is olyan lesz, mint a Miniszterelnök Úr?

Ha már itt tartunk, jó próbája lehet az appnak, ha megnézzük, milyen öreget hoz ki magából a fiatal Orbánból:

Na de hogy Terry Blacknek is legyen egy jó napja:

És ha már pár bekezdéssel feljebb a falra festettük az ördögöt, most nézzük meg őt is női változatban:

És szintén Sorossal a bónusz, ami azt is megmutatja, hogy bizony a FaceApp se tökéletes. Vagy az algoritmust kell még csiszolni, vagy a fiatalító filtert átnevezni a horrorfiml-főszereplő játékbaba nyomán Chuckylizátorrá:

Akinek nem volt elég ennyi, errefelé még azt is megnézegetheti, ahogy szarvas a fél magyar politikai férfielitet nőiesítette az appal.

Magát az appot meg Androidra innen, iOS-re innen lehet letölteni.

Rovatok