Index Vakbarát Hírportál

Nagy cégek hagyják ott az Apple óráját

2017. május 2., kedd 09:24

Az elmúlt hónapokban több nagyobb cég szüntette meg az Apple Watch támogatást a legújabb frissítésekben. Ezt egyikőjük sem verte nagy dobra, de az Apple okosórájának használói ezentúl nem tudják a Google Mapset, eBayt és Amazont használni az órán.

Az Amazon és az eBay alkalmazása áprilisban szüntette meg a támogatást, a Google Maps a legutóbbi frissítésével. Hogy mit jelent ez a felhasználóknak? Nem fognak tudni az órán keresztül vásárolni az Amazonon, ami lássuk be, nem túl nagy veszteség.

Az eBay azonban ennél sokkal érzékenyebben érintheti azokat, akik napi szinten használták az aukciós oldalt, mert az alkalmazás jelezte nekik, ha valaki túllicitálta őket. A Google Maps pedig azért lehet kellemetlen, mert sokak szerint sokkal jobb, mint az Apple saját térképszolgáltatása.

Ezek a nagyobb cégek csendben szüntették meg a watchOS támogatását, ami azt is jelentheti, hogy ezeket az alkalmazásokat nem használták olyan sokan, hogy érdemes legyen fejleszteni rájuk. A Google egyébként azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy most tényleg nem támogatják az Apple Watchot, de a jövőben megint fogják.

Rovatok