Index Vakbarát Hírportál

Pörögnek az iPhone 8 pletykák

2017. május 22., hétfő 09:39

Idén van az iPhone tizedik évfordulója, emiatt sokan különleges változást várnak a dizájnban. Az utóbbi években az új mobilokat az Apple szeptemberben mutatja be, emiatt nyáron megkezdődnek a találgatások, pletykák, mi várható az új iPhone-ban.

Természetesen ez idén sincs máshogy, már ezerrel jönnek az iPhone 8-ról szóló pletykák. Összeszedtünk néhányat, amelyekre az Apple szokása szerint ezekre nem reagál.

A pletykák szerint a következő iPhone-nak olyan lesz a kijelzője, mint a csúcskategóriás Samsung készülékeknek. Vagyis nem lesznek szélei és hajlított lesz a kijelző. Emiatt egy 7 plus méretű kijelző beleférhet egy 7-es iPhone méretébe. Ráadásul azt is terjesztik a rajongók, hogy az Apple szakít az LCD-vel, helyette OLED-kijezőket gyártat majd.

Minden eddiginél drágább lehet az új iPhone, mert soha nem volt ennyire költséges megépíteni - írja a Forbes. A cikkben végigveszik azt a rengeteg új megoldást, amit a mobilba be akarnak építeni: az OLED önmagában megnöveli az árat, és ezt sokkal nehezebb nyomásérzékennyé tenni, és ez is növeli a kiadásokat. Ha lesz vezeték nélküli töltés, az szintén plusz kiadást jelent az eddigiekhez képest.

Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a következő mobilban lesz kiterjesztett valóság (augmented reality). Valószínűleg azért terjed ez a pletyka, mert a cég vezérigazgatója, Tim Cook többször is említette, hogy inkább ebben és nem a virtuális valóságban látja a jövőt.

Az új iPhone kamerája valószínűleg marad a kétlencsés modellnél, amit az iPhone 7-nél láthattunk. De változhat az elrendezésük. Ez persze olyan részlet, amelyről valószínűleg csak a legbelső körnek van fogalma, de a rajongók azért terjesztik kívánságaikat.

Rovatok