Index Vakbarát Hírportál

Kompatibilis lesz a nagyokkal az IKEA okosvilágítása

2017. május 23., kedd 15:40

Az IKEA néhány hete kezdte el árulni saját okosotthonos megoldásait. Mi is teszteltük a rendszert, amely főleg lámpákból és mozgásérzékelőkből áll.

A svéd bútorgyártó most úgy döntött, hogy kompatibilissé teszi a rendszert a Google Home, Apple HomeKit és Amazon Alexa készülékekkel. Ezek ugye olyan eszközök, amelyeket hanggal irányíthatunk, és többek között különböző eszközöket is irányíthatunk velük.

Megparancsolhatjuk például a Google Home-nak, hogy kapcsolja fel a lámpákat a nappaliban, de csak 35 százalékosan és meleg fénnyel.

Az IKEA nagy potenciált lát az okosotthonban. A cég 2015-ben lépett ebbe az irányba, amikor vezeték nélküli töltőket, illetve töltőnek álcázott bútorokat, lámpákat mutatott be. Most a Trådfri termékcsaláddal próbál piaci részesedést szerezni.

Valószínűleg sikerül nekik, mert mélyen a versenytársak alá megy árban, a termékek pedig már most tudják azt, amit a legtöbb hasonló típusú lámpa vagy mozgásérzékelő tud. Azzal, hogy most kompatibilissé teszik rendszerüket a legnagyobb gyártók rendszereivel, egy csapásra a legnépszerűbb márka lehetnek.

Rovatok