Index Vakbarát Hírportál

Saját hangszórót kaphat a Siri

2017. június 1., csütörtök 10:47

A Bloomberg azt írja – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva –, hogy az Apple hamarosan bemutathatja a saját okoshangszóróját. A Siri beszédfelismerő szoftverrel kombinált hangszóró gyártása állítólag már régóta folyik. A végleges terméket az Apple júniusi fejlesztői konferenciáján mutathatják be, de csak az év második felében kezdik kiszállítani.

A pletykák szerint a rivális termékek – például az Amazon Echo vagy a Google Home – megoldásaival szemben az Apple hangszórója virtuális térhatást nyújt. A terméket természetesen szorosan integrálják a cég más szolgáltatásaival. A legkézenfekvőbb példa nyilván a hangvezérléssel dirigált Apple Music zenelejátszó funkciója, de okosotthon-központ is lesz. A hangszóró központi egységként szolgál az Apple HomeKit rendszerében, amivel szabályozhatjuk és automatizálhatjuk a világítást és más folyamatokat.

Az Apple vezeték nélküli fülhallgatóját, az AirPodot gyártó tajpeji cég, az Inventec névtelen forrásai szerint hamarosan a hangszórók is felbukkannak az Apple kínálatában. Az Apple munkatársai állítólag már hónapok óta tesztelik a készülékeket a saját otthonaikban.

Az Apple nem kommentálta a Bloomberg értesüléseit.

Rovatok