Index Vakbarát Hírportál

Mégse szűnne meg a kétéves hűségidő

2017. június 7., szerda 16:33

Bár a kormány eredetileg teljesen megszüntette volna a kétéves hűségidős távközlési szerződéseket, most úgy tűnik, a cégek készülékvásárláshoz továbbra is kínálhatnak majd ilyen hosszú hűségidőszakot a készülékkedvezményért cserébe – írja az mfor.hu.

Ahogy mi is megírtuk, a kormány májusban kezdeményezte a hírközlési törvény módosítását, ez alapján a távközlési cégek maximum egy évre szóló hűségszerződést köthettek volna az ügyfeleikkel, vagyis kettő helyett csak egy évig kellett volna hűségesnek maradni a net- és mobilszolgáltatókhoz. A tervezett változtatást azzal indokolták, hogy a jelenleg érvényes szabályok kiszolgáltatottá teszik a fogyasztót.

A telekomcégek viszont a javaslat nyilvánosságra kerülése után jelezték, hogy szerintük a változtatással a fogyasztók se járnának jól, hiszen a hűségidő rövidülésével csökkennének a készülékkedvezmények is, különösen a közép- és felső kategóriás okostelefonok esetében.

Úgy tűnik, ezt az aggályt meghallotta a kormány, mert a gazdasági bizottság által a tervezethez benyújtott módosító javaslat árnyalná a képet, és abban az esetben továbbra is lehetőséget adna a kétéves hűségidőre, ha a szerződéskötés kedvezményes készülékvásárlással együtt történne. Az előfizetési díjnak viszont ebben az esetben is meg kellene egyeznie az egyéves hűségidővel kötött szerződések díjával.

A módosító javaslat további új elemeket is tartalmaz:

Rovatok