Index Vakbarát Hírportál

A Logitech feltalálta a tényleg használható gémeregeret

2017. június 12., hétfő 10:37

Az eddigieknél sokkal hatékonyabb és használhatóbb vezeték nélküli egeres megoldást mutatott be a Logitech G, a számítógépes kiegészítőket gyártó svájci cég gémereknek szánt brandje – írja a Verge.

A hagyományos vezeték nélküli egerek nagy hátránya, hogy lemerülnek, méghozzá az ezekben használatos elemek korlátai miatt inkább előbb, mint utóbb. Ez minden szituációban kellemetlen tud lenni, de a videojátékosokat különösen megakaszthatja, ha használat közben merül le az egér. Kézenfekvő megoldás a vezeték nélküli töltés, de az eddigi próbálkozások odáig jutottak, hogy az egérpad tölteni tudta az egyik sarkára parkolt egeret, ami megint csak fennakadást jelent a játékban.

A Logitech G Powerplay újdonsága, hogy az egérpad teljes felületét töltöállomássá teszi, és az egér játék közben is ugyanúgy töltődik, mintha épp pihenne. Ehhez nem a legelterjedtebb vezeték nélküli töltős sztenderdet, a Qi szabványt használták, mert azzal állítólag nem lehetett volna lefedni a teljes egérpadot. Ehelyett a Powerplay nevű megoldást építették be. A cég szerint a technológia kifejlesztése négy évet vett igénybe.

Maga az egérpad augusztusban kerül az amerikai boltokba, 99,99 dollárért (bő 28 ezer forintért). A Logitech rögtön két kompatibilis egeret is bemutatott hozzá, a G703 szintén 99,99, a G903 pedig 149,99 dollár lesz július végétől.

Rovatok