Index Vakbarát Hírportál

Itt a világ legnagyobb 4k tévéje

2017. június 15., csütörtök 16:13

Az osztrák C Seed, speciális igényeket célzó TV-gyártó cég bejelentette, hogy piacra dobták legújabb alkotásukat, a C Seed 262-t, a világ legnagyobb 4k felbontású széles képernyőjű tévékészülékét.

A luxusigényekre specializálódott cég azt állítja, hogy a tévéjük képernyője jelenleg világrekorder: 262 hüvelyk, azaz 6,65 méter a képátlója. A tévé valóban elég nagy méretűnek látszik a képeken, vetekszik a kisebb házimozik vetítővászonjainak méretével.

A 6,1×2,6 méteres képernyő 4096×1716 pixel felbontású, és úgynevezett fekete LED technológiát használ a megfelelően nagy kontraszt érdekében. A készülékbe külön médiaszerver van beépítve a 4k tartalmak megjelenítéséhez, és a hozzá járó hat high-end hangszóró akár 9.1-es mozis térhangzást is képes produkálni.

A C Seed 262 elég távol áll a hordozható készülékek világától: nyolcszáz kilogrammot nyom. Használaton kívül egy gombnyomásra takaróvászon ereszkedik a képernyő elé.

De ami a lényeg: kapható. Az árát viszont nem tudni.

A bécsi céget 2009-ben alapította Alexander Swatek, valamint a Bang & Olufsen két exmenedzsere, Jakob Odgaard és Jorn Sterup. Az elsősorban kültéri tévék, luxuskészülékek tervezésére és gyártására szakosodott C Seed Entertainment Systemsnek los Angelesben is van irodája.

Rovatok