Index Vakbarát Hírportál

A Google-nél is van a Kiváló Áruk Fóruma

2017. június 15., csütörtök 07:58

“Android Excellence” néven szerkesztett toplista indult kedden a Google Play oldalán, azaz az androidos appok és játékok online áruházában, írja a Techcrunch. A lépésre nem sokkal azután került sor, hogy az Apple bemutatta a teljesen újratervezett App Store-t, ami nagyobb hangsúlyt helyez a szerkesztők által összeválogatott tartalmakra, listákra, a “nap appja” típusú funkciókra.

A Google Android Excellence programja (ami jelenleg a “Szerkesztői ajánlat” oldalon fut a Play magyar verzióján) azt ígéri, hogy szerkesztői a legjobb minőségű appokat kínálják majd a felhasználóknak, rendszeres rotálva a legújabb minőségi és a régebbi népszerű, megbízható mobilos alkalmazásokat. Ezzel egyben a fejlesztőknek is szeretne iránymutatást adni a Google, hiogy milyen alkalmazásokat lát szívesen az Android platformon.

Hogy milyen alapon kerülnek be appok az ajánlott szekcióba? Azok, amik “hihetetlen androidos felhasználói élményt nyújtanak”, vagy “remek dizájnt, műszaki teljesítményt, lokalizációt vagy eszközoptimalizációt2 tudnak felmutatni.

A Google Play szerkesztett része három részre oszlik:

Az “Android Excellence” programba beválogatott applikációk ez utóbbiba tömörülnek, és olyanok szerepelnek benne mint az Aliexpress vásárlós appja, az Evernote, vagy a Runtastic fitness app.

A Techcrunch úgy tudja, hogy a kiváló appok kollekciója az App Store folyamatosan változó ajánlási rendszerével ellentétben csak negyedévente frissül majd, ami viszont nem tűnik túl előnyösnek az appok szinte percről percre átalakuló piacán.

Rovatok