Index Vakbarát Hírportál

Ami mozog, azzal már tervez a Google utazástervező

2017. június 19., hétfő 19:06

Bekerültek a Volánok - a hét állami tulajdonú helyközi buszszolgáltató (ÉMKK, ÉNYKK, DAKK, DDKK, KMKK, KNYKK, Volánbusz) - a Google utazástervezőbe. Ez azt jelenti, hogy a Google-lel most már akár BKK+MÁV+Volán utazást is lehet szervezni, szóval elég könnyen eljuthatunk A-ból B-be.

Nézzünk valami egyszerűt: tegyük fel, hogy ott vagyunk például Záhonyban, de ellenállhatatlan késztetést érzünk arra, hogy eljussunk a Margit-szigetre. Bepötyögjük, hol vagyunk, hová tartunk, majd kijönnek az opciók:

Szóval, nem kell mást tennünk, mint odasétálni a vonatállomáshoz - itt mondjuk már rögtön van egy kis gáz, ugyanis nem ír ki pontos címet, csak a térkép alapján lehet tájékozódni -, felszállunk valamelyik IC-re, elrobogunk a Nyugatiig, majd a 26-os busszal eljutunk a Margit-szigetre. Tiszta sor. Na de mi van, ha mondjuk Uránvárosból akarunk eljutni Polgárra?

6-8 átszállás, és már ott is vagyunk. Persze felmerülhet, hogy ennél azért biztos vannak egyszerűbb módok (például Pécsről előbb Budapestre, majd Debrecenbe vonattal, onnan pedig busszal Polgárra), de nem: legjobb esetben 3-4 átszállás és 6-7 óra csak a vonat.

Még elég sok helyen hiányosak vagy pontatlanok az adatok, de ha nem is tökéletes, már most jól használható a Google utazástervezője.

Rovatok