Index Vakbarát Hírportál

Feltámad a Super Nintendo

2017. június 27., kedd 10:53

A pletykák beigazolódtak: a Nintendo ismét piacra dobja a Super Nintendót. A 16 bites konzol eredetileg 1990 januárjában jelent meg, és 50 milliót adtak el belőle világszerte. Ennek az új verziója, a SNES Classic Edition kerül a boltokba idén szeptember végén.

A cég tavaly megjelent retro-konzolja, NES Classic óriási sikert aratott. A 8 bites konzol a beépített játékokkal olyan népszerű volt, hogy a Nintendo meg se próbálta tartani a lépést a kereslettel: amint az első szállítmány elfogyott, le is állították az értékesítését. A Nintendo azt állítja, most nem követik el ezt a hibát.

Nem mondanánk konkrét számokat, de jóval többet fogunk gyártani belőle, mint a NES Classic Editionből.

– mondta a Nintendo szóvivője.

Erre a nyilatkozatra szükség volt, mert a NES Classic készlethiánya után a Nintendót azzal vádolták, hogy szándékosan gyártottak keveset a gépből, és csak az idén megjelent új konzoljuknak, a Switchnek akartak egy kis felhajtást csapni.

Az új gépből, a SNES Classic Editionből már többet dobnak piacra, de arról nem beszéltek, hogy gyártásban tartják-e az év vége után is. A mostani tervek szerint a SNES Classic Editiont szeptember 29-e és év vége között fogják forgalmazni.

A játékkonzolt 21 előre telepített játékkal és két kontrollerrel vásárolhatjuk meg. Az ára 79 dollár lesz az Egyesült Államokban és 79 font az Egyesült Királyságban – valószínűleg Európában 79 euróért, nagyjából 25 ezer forintért fogják árusítani.

A 21 játék között igazi kultikus címek, ritkaságok és sosem látott érdekességek is akadnak:

  1. Contra III: The Alien Wars
  2. Donkey Kong Country
  3. EarthBound
  4. Final Fantasy III
  5. F-Zero
  6. Kirby Super Star
  7. Kirby's Dream Course
  8. The Legend of Zelda: A Link to the Past
  9. Mega Man X
  10. Secret of Mana
  11. Star Fox
  12. Star Fox 2
  13. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
  14. Super Castlevania IV
  15. Super Ghouls 'n Ghosts
  16. Super Mario Kart
  17. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
  18. Super Mario World
  19. Super Metroid
  20. Super Punch-Out
  21. Yoshi's Island

Ezek közül az olyan ritka szerepjátékok, mint a Super Mario RPG, az Earthbound, a Final Fantasy III vagy a Secret of Mana eredeti Nintendo kártyán a SNES Classic Edition árának sokszorosába kerülnének. A Star Fox 2 jelenléte azért is érdekes, mert a játék, bár elkészült, soha nem jelent meg. A Super Metroid, a Legend of Zelda: A Link to the Past, vagy a Super Mario World pedig minden idők legjobb 16 bites játékai közé tartoznak.

Rovatok