Index Vakbarát Hírportál

A londoniakat már nem érdekli az autó

2017. június 30., péntek 12:31

London sosem kedvezett igazán az autóvezetőknek. Gyakoriak a közlekedési dugók, a fizetős zónában minden alkalommal perkálhatunk, ha megállunk a kocsival, és az egész Egyesült Királyságban a fővárosban a legmagasabb a koccanásos balesetek száma.

Nem csoda, hogy a YouGov felmérése szerint a londoniak csaknem fele úgy gondolja, hogy autót birtokolni fölösleges, és inkább rábíznák magukat a közösségi fuvarozásra – vagyis az Uberhez és a DriveNow-hoz hasonló szolgáltatásokra.

Az Uber által felügyelt felmérés 2148 londoni bevonásával készült május 26-a és június 2-a között. Az eredmények szerint a londoniak 43 százaléka inkább egy közösségitaxi-alkalmazásra bízná magát, mint hogy vegyen egy saját autót.

Az autó a legértékesebb tárgy, amit az emberek birtokolnak, de csak az idejük 5 százalékában használják.

– mondta Jo Bertram, az Uber brit menedzsmentjének vezetője.

A válaszadók 34 százaléka rendelt magának autót alkalmazással az elmúlt évben. Ez az érték még magasabb – 55 százalék – a 16-30 éves korosztályban. A résztvevők 22 százaléka jelölte meg azt a választ, hogy van autója, de megfontolná, hogy eladja, ha egy alkalmazással könnyen tudna autót rendelni magának.

Rovatok