Index Vakbarát Hírportál

Minecrafttal alakítják a közösségi tereket

2017. július 4., kedd 11:27

Az ENSZ indított egy Block by Block nevű programot, amelynek segítségével a helyi lakosok is ajánlást tudnak tenni, hogyan alakítsák ki a közösségi tereket. A Minecraftban kell megrajzolni, vagyis inkább felépíteni az ötleteket a résztvevőknek.

A programot a fejlődő országokban terjesztik elég nagy sikerrel. A helyi hatóságok teljesen elámultak azon, hogy a legszegényebb negyedekből származók is olyan terveket készítenek, amelyre még egy építész is büszke lenne.

Az ENSZ már 2012 óta használja a játékot arra, hogy bevonja a tervezésre a helyieket, nekik is legyen befolyásuk arra, milyen legyen környezetük. Eddig 25 országban próbálták ki, köztük Kenyában, Haitin, Nepálban és Peruban.

A programban foglalkozásokat szerveznek, így mutatják meg a Minecraftot és az alapvető teendőket a helyieknek. Nagyon sokan még soha nem használtak számítógépeket előtte, de a tapasztalatok szerint gyorsan megtanulják használni a játékot. A foglalkozásokon a helyi önkormányzatok képviselői és építészek is részt vesznek, akiktől hasznos tanácsokat hallhatnak a helyiek.

Rovatok