Index Vakbarát Hírportál

Nem olvas ujjlenyomatot az iPhone 8

2017. július 5., szerda 13:41

Nagy a verseny, de az iPhone lehet a legtöbb szivárogtatással bemutatott mobil. Már eddig is tucatszámra érkeztek az értesülések, most a két legnagyobb szivárogtató, Ming-Chi Kuo és Mark Gurman is beszáll.

Ming-Chi Kuo a KGI Securities munkatársaként szokott értesülésekhez jutni, általában nem is téved nagyot. Mark Gurman a Bloomberg munkatársa, ő is ritkán lő mellé értesüléseivel. Ketten közösen most kéttucatnyi új pletykát írtak meg az új iPhone 8-ról, de még az iPhone 7s és 7s Plusról is.

Mert a hírek szerint nemcsak a tizedik évfordulóra fejlesztett különleges mobilt mutatja majd be az Apple szeptemberben, hanem frissíti a tavalyi modelleket is. A pletykák egy része a korábbiakat erősíti meg.

Eszerint az iPhone 7s 4,7 hüvelykes változatban jön, a Plus 5,5 hüvelykes kijelzővel. Az iPhone 8-nak 5,8 hüvelykes lesz a kijelzője, de a vékony szélek miatt állítólag nem lesz nagyobb az elődnél. Ráadásul a 8-as modellnek OLED-kijelzője lesz, a korábbiaknak pedig továbbra is LCD.

A legérdekesebb változás, hogy az Apple eltünteti az ujjlenyomat-olvasót az iPhone 8-nál. A 7s és a 7s Plusban továbbra is lesz majd, de a legújabban már nem. Ez azért érdekes, mert a másik pletyka szerint arcfelismerő lesz a mobilban, így az kiválthatja az ujjlenyomatot a biztonságos feloldásnál. Amúgy fizikai gomb sem lesz a kijelzőn, sem elől, sem hátul.

Megszűnnek a 128 gigabájtos modellek is, csak 64 és 256 gigabájtosakat lehet majd kapni. Nem lesznek változatos színek, nem mintha eddig olyan sok változatból választhattunk volna.

Rovatok