Index Vakbarát Hírportál

Bezárt az egyik legnagyobb online drogpiac

2017. július 6., csütörtök 09:09

A web sötét oldalának legnagyobb online áruháza, az AlphaBay Market kedd éjszaka óta nem működik. Eddig voltak már olyan esetek, hogy az oldalt karbantartás miatt leállították, ez most másnak tűnik.

Elsősorban azért, mert az oldal üzemeltetői még nem reagáltak arra, miért álltak le. A felhasználók máris vad spekulációkba kezdtek.

A jelek azt mutatják, hogy jelentős bitcoin-kivétel történt az oldal számláiról. A tranzakciók összege meghaladta a 3,8 millió dollárt. A Redditen és Twitteren sokan arra következtetnek ebből, hogy az adminok azért zárták le az oldalt, hogy ellophassák a felhasználók pénzét.

A hasonló botrányok nem ritkák a Dark Weben. A menet a szokásos: az adminok bezárják az oldalt, ellopják a bitcoinban számolt pénzt és soha nem jelentkeznek megint. Májusban az Outlaw zárta be hasonló módon kapuit, bár akkor azt állították, valaki meghekkelte őket. 2015-ben pedig az Evolution tűnt el 12 millió dollárral ugyanígy.

Az AlphaBay Marketen drogot, fegyvereket és más illegális termékeket lehetett vásárolni, így nem valószínű, hogy bárki is a rendőrséghez fordulna segítségért.

Rovatok