Index Vakbarát Hírportál

Jön a Galaxy S8 mini változata

2017. július 7., péntek 17:36

Vannak felhasználók, akik a kisebb telefonokat szeretik, de a minőségből nem szívesen adnának lejjebb. Nem sok olyan gyártó van, akik mostanában ilyesmit fejlesztenek, pedig egy időben kimodottan divat volt a csúcskategóriás készülékek mini változatait elkészíteni.

Most megint jöhet a mini, mégpedig a Samsung S8 Mini. A hírt még nem erősítette meg a Samsung, egyelőre csak egy pletykával találkoztunk egy kínai oldalról.

Eszerint az S8 Mini kijelzője 5,3 hüvelyk helyett 4,7 hüvelyk lesz. Processzora is valamivel gyengébb, mint a nagy testvéré: a Snapdragon 821 kerül bele elvileg, 32 gigabájt belső tárhellyel. A memóriából viszont nem adnak alább, marad a 4 GB; és a kamera is ugyanaz mint a csúcsmodellé. Az íriszolvasó is megmarad.

Érdekes látni, hogyan változott a kijelző mérete az elmúlt években. A Galaxy Note-nak volt 5,3 hüvelykes kijelzője évekkel ezelőtt, ez volt az egyik első készülék, amit phabletnek neveztek, a tablet és a telefon között félúton levő méretére utalva. Ma az 5,3 inch számít átlagosnak, és ami 5 alatt van az kimondottan kicsi.

Rovatok