Index Vakbarát Hírportál

Néhány pc-n megszűnt a Windows 10 támogatása

2017. július 17., hétfő 09:12

Pórul jártak azok a vevők, akik 2012-ben bejelentett hardvert vettek, és azon használják a Windows 10-et, mert ezeken a gépeken véget érhet az operációs rendszer támogatása. Ezek a számítógépek egyébként még 2014-ben is kaphatók voltak, eredetileg Windows 8-cal, és többnyire az ingyenes frissítési lehetőséggel került rájuk a Windows 10.

A ZDNet írta meg, hogy amikor a Windows Update megpróbálta feltelepíteni az idén márciusban kiadott Alkotói Frissítést (az 1703 verziószámút), akkor a telepítés sikertelenül végződik.

Az amerikai tech lap úgy tudja, hogy az Intel Atom Clover Trail processzorral felszerelt gépeket érinti a probléma. Néhány pc-gyártó megerősítette ezt, az Acer például közzétett egy felhívást, hogy a Clover Trail alapú gépein nem támogatott a Windows 10 Alkotói Frissítés.  

Bár a Microsoft azt ígérte, hogy a Windows 10-nek tízéves élettartamon át biztosítja a frissítéseket, a lábjegyzetben az is ott állt, hogy mindez a hardver támogatott élettartamán belül értendő. Szóval ha egy hardverhez a gyártó már nem készít drivereket, mint ezeknél az eredetileg Windows 8-cal kiadott gépeknél, a felhasználó azon a gépen lemondhat a Windows 10-es frissítésekről.

Rovatok