Index Vakbarát Hírportál

Dupla Zeiss kamerával érkezik a Nokia 8

2017. július 18., kedd 09:43

Visszatérnek a Zeiss márkájú lencsék a Nokia mobiljaira, ezt a márka tulajdonosa, a finn HMD korábban bejelentette, most viszont több helyen is kiszivárgott, hogy a július 31-én megjelenő Nokia 8-en lesz elsőként ilyen kamera. Ráadásul rögtön kettő is, a HMD ugyanis dupla hátlapi kamerát épített a mobilra – írja a VentureBeat.

A pletykák alapján a Nokia 8 komoly hardvert kap. Kijelzője 5,3 colos és 2560×1440 pixeles, emögött egy Qualcomm Snapdragon 835 rendszercsip pörgeti majd a biteket a 4 vagy 6 GB RAM és a 64 GB beépített tárhely között. Ez minden tekintetben erős vasnak mondható.

Hogy a Zeiss lencsék mekkora előnyt jelentenek majd, arra nagyon kíváncsiak vagyunk, mert azok a mérnökök, akik négy-öt évvel ezelőtt a hírhedt Lumia 1020-on is dolgoztak a Nokiánál, a Microsoft általi felvásárlás után elszállingóztak a cégtől.

Több mind valószínű, hogy ezen a mobilon is a legfrissebb Android 7.1.1 lesz. A mobil felépítése hagyományos, hardveres gombokkal, és a különleges dizájn hiányát talán alacsonyabb árral kompenzálja majd a HMD. 

Rovatok