Index Vakbarát Hírportál

Visszatért a Google Glass

2017. július 19., szerda 08:39

Egy ideig mellékvágányra került a Google Glass, de csak azért, hogy a keresőóriás csúcstechnikás szemüvege újult erővel térjen vissza. A célközönség közben teljesen átalakult, és a piacra kerülő Glass Enterprise Edition már nem kütyürajongók homlokának dísze, hanem arra való, hogy az üzemi munkát tegye hatékonyabbá.

Bár a Google 2015-ben bezárta a Google Glass weboldalát, és a több százezer forintos Glass Explorer Edition nevű eszköz lekerült a boltok polcairól, a Google-cégeket összefogó Alphabet továbbra is ellátta termékkel és támogatta a szemüveget használó amerikai cégeket, például a GE-t, a DHL-t és a Boeinget.

Ezek a cégek pedig arról számoltak be, hogy 15-20-50 százalékkal nőtt a hatékonyságuk.

Bizonyos feladatokban legalábbis, amelyeket a kijelzővel és kamerával felszerelt Glass támogatni tud. Emiatt az igény miatt született meg a Glass Enterprise Edition.

A napokban piacra dobott változat

Az ára továbbra is magas, 1300-1500 dollár körül van, de azokban a gyárakban, ahol ilyesmit használnak, ez a kiadás bőven megtérül. A Wired cikkéből kiderül, van olyan felhasználó vállalat, amelynél most száz ilyen szemüveggel dolgoznak, és további 500-1000 darab beszerzését sem tartják kizártnak a következő másfél év során. 

Rovatok