Index Vakbarát Hírportál

Nagyon bejött a Microsoftnak a felhő

2017. július 21., péntek 15:15

A várnál jobb pénzügyi eredményekről számolt be a Microsoft, és ez leginkább a Satya Nadella vezérigazgató által kitűzött céloknak, a felhőszolgáltatásokra való fókuszálásnak köszönhető. Ezzel tudta a Microsoft megtartani a nyereségtermelő képességét annak ellenére is, hogy a korábbi fő platformja, a pc-k piaca évről évre zsugorodik.  

Nagyobb forgalmat generáltak az Office 365 előfizetések, mint a hagyományos Office szoftverek licence

- mondat Amy Hood, a vállalat pénzügyi vezetője.

A Linkedin 1,1 milliárd dollárral járul hozzá a cég forgalmához a legutóbbi negyedévben, az Azure felhőszolgáltatásból származó bevétel pedig 97 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Növekedett a játékipari forgalom is, szerény 3 százalékkal, ezzel szemben a Surface részlegén 2 százalékos esést könyvelt el a cég, ám ez részben annak köszönhető, hogy az új hardverek csak a negyedé vége felé kerültek a boltokba, így ezek esetleges pozitív hatása később jelentkezhet.

A Microsoft negyedéves forgalma 23,3 milliárd dollár volt, ez 13 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti értéket, míg a negyedéves nyereség 6,5 milliárd dollár. Mivel most zárult a vállalat üzleti éve, a beszámolóból az éves adat is kiderült, 2017-ben 21,2 milliárd dollár nyereségük lett.

Rovatok