Index Vakbarát Hírportál

Őszre új platformra kerül az e-jegyrendszer

2017. július 27., csütörtök 18:31

Nagyobb teherbírású és biztonságosabb, a támadások hárítására képes elektronikus jegyárusító rendszert rak össze a T-Systems, és ennek a költségeit maga állja - közölte a cég csütörtökön. A szolgáltatás ősszel elkészül.

A T-Systems elismerte, hogy a rendszernek voltak hiányosságai, és ezeket ki kellett javítani, ezért a csapatuk folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén.

Azt is megírták, hogy a szolgáltatás ellen indított online támadáshullám miatt néhány nap után fel kellett függeszteni a webshop működését.

Három támadási hullám volt:

  1. az IT szakértelmet igénylő támadások, kevés kísérlet a rendszer feltörésére
  2. szervezett támadások, 87 különböző IP címről 9450 kártékony, automatizált kérés érkezett, és ezek már magasabb szakértelmet igényeltek
  3. részben külföldi szerverekről érkező támadáshullám, ennek mértéke már a szolgáltatás leállításához vezetett.

Az állítólagos adatvédelmi incidenst, amiről mi is beszámoltunk, a T-Systems Magyarország házon belül is vizsgálja, és ezzel párhuzamosan felkérte az EY nemzetközi tanácsadó céget is egy külső, független szakértői vizsgálat lefolytatására. 

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a rendszerhez úgynevezett „bug bounty” módszereket is bevetnek, hogy egy szabályozott technikai platformon lehessen feltárni a sebezhetőségeket.

Rovatok