Index Vakbarát Hírportál

Mesterséges intelligenciát vesz a LogMeIn

2017. augusztus 8., kedd 12:51

A LogMeIn 45 millió dollárért felvásárolta a Nanorepet. A Nanorep természetes nyelvfeldolgozó technológiákkal, chatbotokkal, mesterséges intelligenciával és virtuális asszisztensek fejlesztésével foglalkozik.

A megállapodás értelmében a LogMeIn megszerezte a Nanorep teljes forgalomban lévő részvénycsomagját. Azt is vállalták, hogy két éven át 5 millió dollár értékhatárig készpénzben kifizetik a Nanorepnél maradó munkavállalóknak a különböző projekt- vagy ügyfélmegtartási célok elérésekor járó összegeket.

A Nanorep technológiáját több világmárka – többek között a FedEx, a Toys'R'Us és a Vodafone – használja az ügyfélszolgálati alkalmazásaihoz. A chatbotok, a virtuális ügyfélkapcsolati ügyintézők és a mesterséges intelligencia használata már a személyes és az üzleti célú felhasználás területén is egyre gyakoribb. Az ügyfélszolgálati célú alkalmazásuk és bevezetésük nagy intenzitással zajlik.

Bill Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia kulcsszerepet fog játszani a fogyasztói kiszolgálás jövőjében. A Nanorep felvásárlásával jól bevált technológiához és mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakértelemhez jut a cég, így bővíthetik a saját, Bold360 szolgáltatásaik körét is.

Rovatok