Index Vakbarát Hírportál

Megmenekült a SoundCloud

2017. augusztus 11., péntek 19:43

Az Index is megírta korábban, hogy hiába van több mint 175 millió felhasználója több mint 190 országban, a SoundCloud elég nagy bajban van. Az audiófájlokat megosztó zenestreamelő oldal bejelentette, hogy 173 embertől válnak meg berlini központjukban, ezenkívül bezárják londoni és San Francisco-i irodáikat.

Úgy tűnt, a cég akár csődbe is mehet augusztusban, de péntek este kiderült, hogy két cég, a Raine Group és a szingapúri Temasek

169,5 millió dollárt fektetett be a cégbe.

Az üzlet része, hogy a korábbi alapító-ügyvezető, Alex Ljung távozik a posztjáról, a jövőben csak a cég elnöki feladatait viszi. Az új ügyvezető a Vimeo online videómegosztótól érkező Kerry Trainor lesz. Szintén a Vimeotól jön a SoundCloud vezetőségébe Michael Weissman is.

A Billboardnak adott interjújában Ljung azt állította, hogy ezzel az új üzlettel és az új emberekkel erős és független maradhat az ingyenes online zeneszolgáltató. A SoundCloud jövőjét abban látják a cég jelenlegi tagjai és a befektetők, hogy tovább erősítik az alkotók és a hallgatók közötti párbeszédet, több művészt vesznek rá arra, hogy a független, kiadatlan vagy megjelenés előtt álló zenéiket a SoundCloudon mutassák be először a rajongóiknak.

Rovatok