Index Vakbarát Hírportál

Patkányok támadtak a londoni internetre

2017. augusztus 11., péntek 16:13

Miközben azon röhögtünk, hogy a felújított orosz metróink ellen egy faék egyszerűségű fakockával is szabotázsakció indítható, kiderült, hogy az Egyesült Királyság csúcstechnológiáját is padlóra küldte egy primitív létforma.

Csütörtök este egész Dél-Londonban akadozott vagy egyáltalán nem működött az internetszolgáltatás. Mint kiderült, patkányok rágták meg a kábeleket. Bár a rágcsálókat már akkor rágcsálónak hívták, amikor az üvegszálas optikai kábelt még fel sem találták, a patkányokat ez az anakronizmus nem zavarja. Lehet, hogy az üvegszál nem finom, de al dente.

A Sky és a TalkTalk csütörtök este kilenc órakor elnézést kért a szolgáltatás pocsék minősége miatt. Az egyik ügyfélnek 9 óra 55 perckor azt írták, hogy a mérnökök még mindig keresik a hiba okát, majd kiadtak egy közleményt.

A nagy volumenű károkozásról a kábeleket elrágó patkányok tehetnek. A hiba javítása a vártnál tovább tart. Úgy látjuk, a szolgáltatás ebédidőre helyreállhat. Köszönjük a türelmet!

– írták. Egy szellemes kommentelő így nyugtázta a hírt a Twitteren:

With Sky broadband down again in Balham/Clapham/Streatham, we get a rare look at their technical operation. pic.twitter.com/2c37TGulLh

— Paul (@mrmetacrisis) August 10, 2017

Az üzemzavarban érintett régiók között volt Tulse Hill, Balham, Brixton, Nine Elms, Streatham, Dulwich, Vauxhall, South Clapham, Forest Hill és Battersea. Az ügyfelek azt állítják, hogy más körzetekben is érezhető volt a kiesés.

Az állati eredetű szabotázsakciók nem ritkák Angliában. Tavaly egy csiga tette tönkre a Virgin Media szélessávú rendszerét, ugyanis az elosztószekrényben pihent meg, amitől a szolgáltatás –már elnézést – csigalassúvá változott.

Rovatok