Index Vakbarát Hírportál

IPhone-ja van? Vigyázzon, nehogy idegen pénisz kössön ki a mobilján

2017. augusztus 15., kedd 11:36

Új trend van kibontakozóban New Yorkban: idegen férfiak azzal szórakoznak a vonaton, hogy az AirDrop nevű vezeték nélküli megosztási lehetőséggel átküldik ismeretlenek iPhone-jára a péniszükről készített fotót – írja a news.com.au.

Az AirDrop lényege, hogy hogy könnyedén lehessen egymás között tartalmat megosztani. Mivel wifin és Bluetooth-on keresztül működik, egyrészt csak kis távolságban használható, másrészt engedély kell ahhoz, hogy bármi a mobilunkra kerülhessen egy másik készülékről.

Ebből következik, hogy a digitális mutogatás könnyen megelőzhető, ha az AirDrop beállításai között átállítjuk, hogy kitől fogadunk üzenetet: ki lehet teljesen kapcsolni a funkciót, ha nem használjuk, illetve lehet csak az ismerősökre korlátozni.

Más kérdés, hogy ha úgy hagyjuk, hogy bárki küldhet bármit, akkor is fura, hogy ha valaki egyedül utazik a vonaton, és a kijelzőjén megjelenik, hogy valaki küldeni akar neki valamit, miért nyom rá arra, hogy oké. Hiszen az még a jobbik eset, ha csak egy péniszt kell nézegetnie, ennél kártékonyabb dolgok is kéretlenül a telefonjára kerülhetnek így.

Légből kapott pénisz

Maga a jelenség nem teljesen új, a BBC még két éve adott hírt az első ismert "kibervillantós" esetről. Az ugyanígy az AirDrop funkciót és a felhasználói figyelmetlenséget használta ki, csak éppen Londonban.

A news.com.au által idézett szexfüggőség-terapeuta szerint a trend annak lehet köszönhető, hogy a korábbi módszerhez képest (amikor ballonkabátban kellett rohangálni az utcán), a mutogatásnak ez a digitális változata csábító, mert anonim és biztonságosabb.

Azért a netes mutogatás se mindig teljesen biztonságos, júliusban például egy lány kapott péniszportrét Instagramon keresztül, de sikerült kinyomoznia, kitől jött, és elküldte az anyukájának, hogy szóljon már rá a rosszalkodó fiára. A férfi nevében az anyuka bocsánatot is kért.

Rovatok