Index Vakbarát Hírportál

Az új Nokia forradalmasítaná a szelfit

2017. augusztus 17., csütörtök 13:47

A finn HMD Global, a Nokia márkanév tulajdonosa szerdán bejelentette az új éra első Nokia-csúcsmobilját, a Nokia 8-at. A legtöbb szempontból pont olyan, mint egy átlagos felső kategóriás készülék, de van egy funkciója, amellyel megpróbál kitűnni a tömegből: újra fel akarja találni a szelfit – írja a Business Insider.

Pontosabban dehogyis a szelfit, annál valami sokkal borzalmasabban hangzót:

a bothie-t.

Az új marketinges torzszülöttet két angol szóból, a both (mindkettő) és a selfie kifejezésekből varrták össze, és arra utal, hogy van a mobilon egy olyan fotó- és videókészítési mód, amellyel az elő- és hátlapi kamera egyszerre dolgozik, és a kép képet egymás mellé rakva legózza össze a telefon a végeredményt. A funkciónak becsületes neve is van, úgy hívják, hogy Dual-Sight, ami magyarul a kevésbé jól hangzó kettős látásként fordítható.

Maga az elő- és hátlapi kamerás dupla kép egyébként nem is újdonság, a Samsung Dual Shot és az LG Dual camera nevű funkciói már eddig is tudták ezt. Ami viszont lényegesebb különbség, hogy a Nokia 8 kettős képeit egy gombnyomással rögtön élő videóként lehet közvetíteni a széles nagyvilágba interneten, például Facebookon vagy Youtube-on keresztül. Ezzel egyrészt jó érzékkel fekszik rá a cég az utóbbi pár év egyre erősödő élőzős trendjére, másrészt még így is kérdéses, hogy mennyi értelme van ennek a gyakorlatban.

Itt a Nokia 8 bemutatóvideója, bothie-val és egyéb nyalánkságokkal:

Rovatok