Index Vakbarát Hírportál

Megjött a megújult Skype

2017. augusztus 18., péntek 11:58

Miután mobilra már júniusban kiadta, most az új Skype asztali verzióját is bejelentette a Microsoft. Egyelőre Preview, vagyis bétaverzió, és várják a visszajelzéseket, de lényegében így képzeli el a cég az üzenetküldés jövőjét, vagyis inkább a jelenét, amelyről eddig kicsit lemaradtak.

A hagyományosan hang- és videóbeszélgetésre összpontosító Skype új verziója a csetelést állítja középpontba. A Slackhez hasonló új funkció például az @említések, hogy ha valakit megidéznek egy beszélgetésben, rögtön értesüljön róla. Ehhez külön értesítési menüt is létrehoztak.

Minden beszélgetéshez külön galéria is társul, hogy könnyebb legyen egy helyen megtalálni minden ott megosztott képet, linket, dokumentumot és hasonlót. Továbbra is lehet persze videocsetelni, akár könnyen átrendezhető csoportos beszélgetésekben, valós idejű képernyő- és fotómegosztással.

Az új Skype Windows 10-re automatikus frissítéssel érkezik, maces és régebbi windowsos gépekre pedig külön letölthető a régi Skype mellé, ha valaki kipróbálná.

Rovatok