Index Vakbarát Hírportál

Laptopokat erősít az Intel

2017. augusztus 21., hétfő 16:18

Négy új U-sorozatba tartozó Core processzort mutatott be az Intel, és ezekre azt mondja, hogy a lapkák nyolcadik generációját képviselik, pedig valójában csak az előző Kaby Lake architektúra frissítéséről van szó - írja az Ars Technica. Ez nyilvánvalóan csak a legkockább geekeket érdekli, és mindenki más boldog attól, hogy immár a korábbi két processzormag helyett négy dolgozik a csipekben.

Állítólag 40 százalékkal erősebbek az új csipek az előző generációnál, és jól kezelik a 4K-t, a virtális valóságot, meg a 3D-t

Ennél többet nem is nagyon kell tudni róluk. A maximális órajel megnőtt 4,2 GHz-re, miközben alapjáraton 1,9 GHz-en ketyegnek a processzorok. 

Az U-sorozat az alacsony fogyasztású, hosszú élettartamú laptopokba való. Később, valamikor ősszel érkeznek meg az asztali gépekbe szánt lapkák, sokak szerint 6 processzormaggal és 12 szál kezelésével.

Ezek a csipek igencsak megkavarják majd, hogy mit is jelent valójában a nyolcadik generáció, mert a lapkák közt lesz olyan, amely a korábbi Kaby Lake helyett a továbbtuningolt, 14 nanométeres Coffee Lake architektúrára, míg bizonyos csipek az ennél is modernebb, 10 nanométeres Cannonlake architektúrára épülnek majd.

Rovatok