Index Vakbarát Hírportál

Megállítja az időt az Insta360 One kamera

2017. augusztus 29., kedd 11:08

Az Insta360 izgalmas 360 fokos kamerákat gyárt a lakossági felhasználóknak, és idén a berlini IFA 2017 kiállításon az új Insta 360 One terméket mutatja be. Ezzel a kamerával már 4K felbontású videókat és 24 megapixeles állóképeket tudunk rögzíteni.  

Az egyik legviccesebb újítás az, hogy lehetőségünk van a Mátrix című filmben megismert "bullet time" képhatás alkalmazására, azaz minden irányból körbejárhatjuk magunkat a kamerával, ami úgy néz ki, mintha egy pillanatra megállt volna az idő. Ehhez persze meg kell tanulni az előírásoknak megfelelően körbelóbálni a fejünk fölött a kamerát, ahogy az alábbi videóban is látható.

Az Insta360 korábbi kameráit még csak telefonra lehetett rácsatolni, típustól függően az iPhone Lightning vagy az androidos mobilok microUSBN portjára, és ehhez képest nagy előrelépés, hogy az Insta360 One-nak már szabványos rögzítési pontja van, mint a többi kamerának. Így nemcsak a jobb fajta szelfibotokra, hanem háromlábú állványra is rögzíthetjük.

Arról pedig az algoritmusok gondoskodnak, hogy mindig a megfelelő irányból látszódjunk, a SmartTrack nevű funkcióval állítható be, hogy mi legyen mindig a felvétel középpontjában. Az Insta360 kameráinak eddig is erőssége volt a jó szoftver, hogy pár gombnyomással, külön szerkesztő szoftver nélkül tudtunk menő animációkat létrehozni. Az alábbi 360 fokos fénykép egy korábbi termékükkel, egy Insta360 Nanóval készült:

Az Insta360 One-nak szeptember 5-én az iPhone-os verziója jelenik meg, de lesz egy androidos változat is.

Rovatok