Index Vakbarát Hírportál

Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst

2017. augusztus 29., kedd 10:20

Hamarosan megtudhatjuk, hogy a Microsoft miként szeretné megfizethetőbbé tenni a a kevert valóságot, amelyben a virtuális és a valódi világ mixe tárul a felhasználó szemei elé. A redmondi szoftvercég partnerei közül többen is a berlini IFA kiállításon mutatják be a headsetjeiket - írja a PC World.

Szükség is lesz a sisakokba épített megjelenítőkre, hiszen a Windows 10 ősszel megjelenő Alkotói Frissítése a kevert valóságot állítja a középpontba, az ebben működő appok lesznek a legnagyobb újdonságok. A Steam VR játékai, a Minecraft és a Halo is fut majd a sisakokon.

Az már biztos, hogy a HP, a Lenovo, a Dell és az Acer piacra dob ilyen eszközöket idén ősszel, és az árak jóval alacsonyabbak lesznek, mint amennyibe a Microsoft-féle csúcskategóriás Hololens kerül. Az Acer májusban azt ígérte, hogy 400 dollár lesz a sisakja, míg a Dell Visor ennél is olcsóbb lesz, 350 dolláros áron kerül a boltokba. Igaz, az utóbbihoz még meg kell venni a kontrollereket is 100 dollárért.

A szórakozást kissé rontani fogja, hogy ezeket a headseteket hdmi kábellel kell a számítógéphez kötni. Bár vannak hátizsákként hordható számítógépek, ma még nem jellemző, hogy mindenkinek lenne otthon ilyesmi; az áruk is igen magas, több ezer dollár, mert bivalyerős, videojátékok futtatására felkészített gépekről van szó.

Persze kell is egy erős gép a jó virtuális élményhez: alaplapi grafikus csippel 60 képkocka jelenik meg másodpercenként, míg erősebb grafikus kártyával 90 képkocka, ami már gyors fejmozgás esetén is folyamatos képet jelenít meg előttünk. 

Rovatok