Index Vakbarát Hírportál

Éjfekete nap virradt az okosgyümölcslé-piacra

2017. szeptember 4., hétfő 13:25

A San Franciscó-i Juicero sajtóközleményben jelentette be, hogy leállítja az üzleti tevékenységét.

A 120 millió dollárral megtámogatott Juicero présgépe a házi gyümölcslékészítést egyszerűsítette volna le a kapszulás kávégépek szintjére. (Aki nem érti, miért finanszíroztak ennyi pénzzel egy projektet, olvassa el korábbi írásunkat a témában).

A hivatalos sajtóközlemény szerint júliustól stratégiai váltásra készülnek a Juicerónál. Az eredetileg 399 dolláros présgépeket és az 5-7 dolláros töltőcsomagok árát tovább kell csökkenteni. Ez viszont leépítésekkel jár, így a vállalat a dolgozók negyedétől megválik.

Jeff Dunn, a Juicero vezérigazgatója úgy fogalmazott az alkalmazottaknak írt levelében – amit aztán a Fortune is megszerzett –, hogy a mostani árszabás mellett

nem reális elvárás, hogy olyan tempóban teljesítsük a küldetésünket, ahogy azt szeretnénk

Pénteki blogbejegyzésében Dunn azt írta, hogy önálló vállalatként a Juicero nem tudja tovább csökkenteni a termékei árát. Túl kis cég ahhoz, hogy önállóan teljesítse a grandiózus célkitűzéseket. A vállalat ezért most egy felvásárlót keres, akinek ez sem esne nehezére.

És akkor mi lesz az eddigi termékekkel? Egy, a céghez közel álló forrás szerint a Juicero emailben értesíti a vásárlóit a változásokról, és 90 napig pénzvisszatérítést kérhetnek.

Rovatok