Index Vakbarát Hírportál

A Google felvásárolhatja a HTC-t

2017. szeptember 8., péntek 09:42

Egy tajvani kiadvány szerint a Google hamarosan felvásárolhatja a HTC mobilos üzletágát. A cikk azt írja, hogy a két cég már a tárgyalások végső szakaszában jár, de arról semmit nem írnak, hogy a Google mennyit fizetne a HTC-ért.

A megállapodás értelmében a Google – három évvel a Motorola okostelefonos üzletágának eladása után – ismét visszatérne a hardverbizniszhez. A Google manapság egyre többet költ a saját fejlesztésű eszközökre – például a Pixel telefonra –, és egy mobilos leányvállalat birtoklása segítené a felzárkózásukat az iPhone-t gyártó Apple-höz.

A Bloomberg múlt havi jelentése szerint a HTC már korábban is új lehetőségek után kutatott, mivel a mobileladásaik csökkentek, a virtuális szemüvegeik pedig a piaci térnyerésért küszködnek. Tőlük nem lenne meglepő, ha ilyen előzmények után eladnák a mobilos üzletágat. A Google-től viszont igen. A Motorola felvásárlása után a mobilgyártó tervezett és gyártott néhány új hardvert a Google-nek, de ezek közül egyik sem lett átütő siker. A Google 12,5 milliárd dollárt fizetett a cégért 2011-ben, hogy 2014-ben továbbpasszolja azt a Lenovónak, potom 2,9 milliárd dollárért.

A Google és a HTC nem kommentálta az értesüléseket.

Rovatok