Index Vakbarát Hírportál

Az Apple nem tudott jack-aljzatot szerelni az iPhone 7-re. Egy amerikai hekkernek sikerült

2017. szeptember 8., péntek 15:20

Még nem tudjuk, hogy az Apple jövő kedden mit árul el az új iPhone-ról, de arra akár pénzt is tehetünk, hogy nem lesz rajta jack-bemenet. Az iPhone 7 már elhagyta az évtizedek óta használt szabványt, mindenki bosszúságára, aki gyűlöli az átalakítókat, illetve a közelmúltban vett márkás, jack-kimenettel rendelkező fejhallgatót.

Az Apple részben azzal magyarázta a döntést, hogy óriási luxus lenne ennyi helyet elparazolni egy ósdi technológiára, holott a modern megoldások jobbak és helytakarékosabbak. És így 160 dollárért lehetett árulni a vezeték nélküli blueetooth-fejhallgatót, az AirPodot.

Scotty Allen, egy amerikai barkácsmester viszont nem hagyta annyiban a dolgot. Allen azzal szerzett magának hírnevet, hogy alkatrészekből épített magának egy iPhone-t a kínai Sencsenben, ahol az iPhone-okat szerelik össze. A mostani hekkelésével ennél is tovább ment: nem elég, hogy épített magának egy teljes értékű iPhone-t, de még a jack-bemenetet is rá tudta hegeszteni, helyhiány ide vagy oda.

Allen hekkelését senkinek sem ajánlanánk. Az eljárás több ezer dollárba került, és az átalakítás több hónapig tartott. Ha valaki mégis szeretne belevágni, nézze meg Allen 33 perces videóját, amiben lépésről lépésre bemutatja és elmagyarázza a folyamatot.

Fontos: az átalakítással az iPhone elveszíti a garanciáját és a vízhatlanságát, tehát mindenki saját felelősségére kísérletezzen.

Rovatok